"Змај бели књиге дели"

Aкцијa "Змај бели књиге дели"

Организација Мали свет Канада из Торонта покретач је хуманитарне акције за децу у оквиру које ће седам школа и домова за незбринуту децу у Србији и Републици Српској до краја године добити на поклон књиге намењене средњошколцима. Циљ ове акције јесте оплемењивање библиотека новим садржајима како би се млади приближили писаној речи и упознали са издањима савремених аутора.

 

Под слоганом Змај бели књиге дели, ова организација, чији је симбол бели змај, треба да обиђе седам установа. Прва станица овог хуманитарног књижевног каравана био је Дом за децу Јефимија у Крушевцу. Деци из овог дома књиге су уручене у петак, 9. новембра 2018. Партнер у овој акцији је Издавачка кућа Креативни центар, која је обезбедила комплете књига.

Акција Змај бели књиге дели наставак је рада хуманитарне организације Мали свет Канада из Торонта, која од прошле године прикупља средства за школовање ђака из материјално угрожених породица из Србије и Републике Српске. У протеклих годину дана прикупљено је довољно средстава да се помогне школовање тридесет пет средњошколаца из Ваљева, Бањалуке, Ердевика, Јагодине, Крушевца и Косовске Митровице. План за наредну годину јесте да се прикупе средства за стипендирање стотину деце из финансијски угрожених породица.

 

Са идејом да су знање и образовање најважнији ресурси, чланови организације Мали свет Канада труде се да кроз своје акције помогну што већем броју деце и у свој рад укључе појединце и фирме – како у дијаспори тако и у Србији.

Организација Мали свет је за свој досадашњи хуманитарни рад добила Плакету за племенитост емисије Квадратура круга Радио- телевизије Србије.

„Циљ организације Мали свет Канада јесте да, у сарадњи с људима добре воље и великог срца, модерном организацијом пословања пружи конкретну дугорочну помоћ деци у Србији и Републици Српској и да им омогући да се школују, образују и развијају своје таленте. Свесни смо тога да је за дугорочан успех и омасовљење наше идеје неопходан континуитет, зато настављамо да упорно и стрпљиво радимо на томе да окупимо што више змајева који ће деци однети стипендије за школовање“, наводе из ове организације.

Мали свет Канада и Креативни центар позивају све људе великог срца на свим меридијанима да им се прикључе у хуманитарној акцији Змај бели књиге дели како би што већи број ђака у Србији и Републици Српској добио директан приступ знањима из ове вредне колекције књига.

POMOGNITE...

 

Paket knjiga Kreativnog centra - akcija "Zmaj beli knjige deli"

 

Članak objavljen u časopisu Danas u vezi akcije Zmaj beli knjige deli:

https://www.danas.rs/drustvo/pokrenuta-humanitarna-akcija-zmaj-beli-knji...

Intervju MSK za websajt Zelena učionica:

http://zelenaucionica.com/bez-obrazovanja-nema-snage-za-bolju-buducnost/...

 

 

ZLATNI SPONZORI

cerait inc madawaska

laki

 


NASI VREDNI SPONZORI
 

NOVINE

Veselko POPOVIC
CENTURY 21 Leading Edge Realty
416 892 4921

Velibor Colovic
Tax Professional
416 789 3501

t&t